hejelsa.blogg.se

Snart är det torsdag

Kategori: Allmänt

Tydligen så var inte elevhemmets torkskåp lika effektivt som lägenhetens. På 1,5h blev kläderna torra i lägenheten. Nu ställde jag tiden på 2h, och kläderna var fortfarande blöta.. Eftersom att klockan närmade sig 22.00, och man inte får ha tvättstugan längre än så, så var det bara att hänga upp alla kläder runt om i rummet. Tur man är lång så man når upp till gardinstången! 

Kapitlet vi har i teorin tills imorrn är en mardröm. Jag fattar verkligen ingenting. Läser om en massa bruttovikter å tjänstevikter och släpvagnar å hujedamej, och sen kommer frågorna, and makes no sense at all! Svaren finns inte ens i texten? Hur friden ska man veta då? Aja, antar väl att det bara är jag som är så korkad. Hoppas nån annan får svara på dom frågorna jag inte kan :p
Inte har jag orkat gjort klart båda kapitlerna heller. Men jag tänker nog gå till Mickes tidigare imorrn och plugga där. Känns som ett bra val. Så slipper jag elevhemmet å ;)

Nu har jag iallafall parkerat mig i sängen.
Ska kliva upp extra tidigt imorrn för körlektion innan skolan.
På skolan ska vi sticka ett svärd i Hitlers huvud.
Efter skolan ska jag hjälpa Sebastian att posta ett paket. Jag måste alltid skriva åt han, annars syns det inte vad det står.. 
Sen får jag förhoppningsvis med Sebastian att äta nånstans, annars får jag äta själv.
Och tillslut teorilektion med Micke, och efter det skjutsar han hem mig till Föne, eftersom att han också bor där. 
Låter väl som en lagomt bra torsdag? Tycker jag iaf! 


Nu ska jag sova, så fort jag kan slita mig lös från mina facebook-konversationer med mina underbara vänner :)

En onsdag - i bilder

Kategori: Allmänt


Jag går i motvind

Kategori: Allmänt

Det kändes grymt motigt att gå till elevhemmet efter skolan idag alltså.. Men men, man måste ju bo nån stans. Fast när jag kom in i rummet så insåg jag att jag har ju fått till det ganska mysigt här ändå. Tråkigt bara att vara ensam, och att höra andra människor gå runt och prata.

Ikväll tänker jag inte ens få tanken på att gå in i köket. Jag tänker inte vara där tills det är städat. Jag sa till husmor idag, så jag hoppas hon ordnar upp det där, annars får dom ställa in en egen liten spis och mikro till mig inne på mitt rum.

Just nu har jag just kommit från sceniskan, och jag håller på och klipper ut ett svärd av en tvättsvamp och käkar Babybel-ost. Ska alldeles snart gå upp och slänga in tvätt, men först tänker jag göra klart mitt svärd och parkera mig lite. 
Så så ligger läget till just nu. Vi hörs väl nå tag, adjöss

Mattekungen själv

Kategori: Allmänt

Jag har fått reda mitt resultat från matteprovet i Fredags. Och vet ni vad? Det var det bästa resultat jag nånsin fått på ett matteprov! 1 poäng ifrån C (VG)!! Det är sjukt bra för att vara mig, är ingen mattemänniska nånstans. Så nu är jag grymt stolt över mig själv! :)

Är också stolt över att jag, tillslut, har skrivit klart och skickat in svenska-analysen som vi skulle varit klar med förr veckan om jag minns rätt. Men i helgen gjorde jag klart den, duktig.

Skapligt söt pojk! Puss på han.

Kvalité-skidåkning

Kategori: Allmänt

Idag, mina vänner, har jag varit med om nått jag aldrig varit med om förut. 
Vi hade som sagt längdskidor på idrotten och jag och Klara åkte med 2 tjejer från samhälle. Jag åkte som nummer 3 och Klara efter mig. Vi kommer till en lång nedförsbacke, spåren var isiga och hala, och backen var brandt, så det gick fort. Efter en liten stund kommer det en ganska tvär kurva. När jag kommer till kurvan så ser jag först att Emma liggen på marken och har spårat ur, och lite längre ner låg Ellen. "Oj var kurvan så tvär så dom spåra ur?" tänkte jag, och sen när jag tittar framåt så står det en utvecklingsstörd kille mitt i spåret. Eftersom att jag märke han så sent så hann jag inte bromsa, så det var bara att slänga sig åt sidan. Men ville ju inte köra på pöjken precis. Men min otroligt snygga ninja-slängning hade med sig lite konsekvenser. Såhär slutade det:




Tänk att det var jag som råkade ut för rivsår, och inte den här tokiga parveln:

Sjukstuga

Kategori: Allmänt

Jag fick en överraskande svimningsattack imorse, så det blev ingen skola för mig, gick direkt till elevhemmet från bussen istället.

Nu har jag just ställt in mat i mikron. Men shit vad det var motigt att ställa in det där! Så himla snuskigt mycket matrester i hela mikron!! Och i hela resten av köket också förresten. Odiskad disk, jättelortig spis och bänkar. Vardagsrummet ser inte heller välkomnande ut att gå in i. De äckliga ungar som bor i den här korridoren ska städa upp varenda smula innan jag lagar mat där inne igen. Ska klaga åt husmor, och sen svälta tills dom fixat det. Sådeså. Mamma, om det blir extra matpengar så är det för att jag äter ute varje dag. 
Nädå, varje dag blir det ju inte eftersom jag spenderar most of my time in Föne. Men ändå, jag ska väl äta dom dagar jag är här å.
Väljer man korridoren med minst folk, så tror man väl inte att de skulle vara värst i köket?


Nu har jag iallafall hämtat min mat, och den var god.. Men om jag blir matförgiftad vet vi varför. 


 

Veckoplanen

Kategori: Allmänt

Mamma körde med mig till Föne igår efter flytten. Jag vill inte sova på elevhemmet inte, det gör jag bara när jag måste! hehe. Men mamma följde med in och hälsa på lite. Så jag, Sebastian, mamma, Sebbens mamma och hans faster hade det mysigt med kaffe, te och fika :)

Nu är det alltså en helt vanlig söndag. Det enda jag är gjort är kollat på Prison Break, ätit, duschat, spelat mobilspel och pluggat lite körkortsteori. 

Den här veckan händer det faktiskt lite mer än vanligt. Också fick jag lust att göra ett sånt där vackert shema med bilder som bloggare brukar göra.
Följande är det jag vet nu, men sen tillkommer det ju alltid en massa extra saker:

Storflytt'N

Kategori: Allmänt

Det hände så mycket igår så jag hann verkligen inte med nån bloggning. Men nu är jag tillbaks! 

Igår var alltså den stora flyttdagen. Jag och mamma hade tagit lite grejer till elevhemmet på fredan, och flyttat in sängen, skrivbordet och dom extremt fula stolarna i förrådet. Jag ska minsann ha mina egna grejer! Pappsen, Petrus och morbror Henke kom vid 12-tiden och började flytta möbler. Innan dess så hann mamma spöa mig i yatzy 3 gånger, hon fuska, närå. 
Men ja, dom kom och vi fyllde hela släpvagnen med saker som skulle till elevhemmet. Man kan ju undra hur allt fick plats i det där lilla rummet :P Men det gjorde det, och nu har jag nog så mysigt och fint som man kan få i ett sånt där rum. Det enda jag skulle vilja ändra är att ta bort anslagstavlan, men den är helt fastskruvad så det orka vi inte ta oss an.
Kan olyckligt säga att det luktar precis likadant där som förra året.

Det gick smidigt att få in alla grejer. Hade ringt jouren så vi kunde använda hissen, men Henke och Petrus tog dom stora grejera i trappen ändå :P Men det var ändå skönt att slippa springa fram och tillbaks och upp och ner med alla kartonger och påsar. 
Killarna åkte tillbaks till lägenheten för att packa i allt som skulle hem till Edsbyn. Då blev det knapert med plats i släpvagnen, så vi fick packa båda bilarna full också. Medans dom gjorde det så gjorde jag ordning i rummet, och mamma strök mina gardiner.
Väl klar så drog vi till Sibylla och åt. Maten var god med kaffet var bajs kan alla instämma på. Var kanske en tredjedel av pulvret som behövs för att det ska bli gott kaffe. 

Det sista vi gjorde innan boysen åkte hem var att spika upp tavlor (som nästan var omöjligt, spikarna gick av för väggen var så hård), fixa mitt Wi-Fi, så slipper jag nätverkskabeln på elevhemmet. Jag säger ju det, jag vill ha mina egna saker. Sen åkte killarna, och jag och mamma fixa lite till, och tillsist damsuga och torkade vi ur lägenheten. Sen sa jag "goodbye my beautiful apartment", åkte till coop och panta, och sen till Föne. 

Över allt vi har åkt hela helgen, fram och tillbaka till elevhemmet flera gånger, till dollar, pizzeria, sibylla, coop och slutligen Föne, så har jag kört! Blivit mycket övningskörning alltså! Och väldigt mycket parkering, första gången jag fått parkera nära bilar för mamma :P På de allra flesta parkeringar var det trångt, men jag slank så fint in mellan 2 täta bilar. Stolt. 

I knappt ett år fick vi iallafall bo i vår underbara lägenhet.
Några månader på elevhemmet gör nog inte så mycket om jag får en jättemysig etta till hösten. Men då ska jag finna mig en sån å! Och nu är jag hungrig.. hejdå.

Sista natten i lägenheten

Kategori: Allmänt

Oj vilken dag det blev dehär. 
Började med att kolla på hemskt Hitlerfilm på historian, Svenskan var allmänt förvirrande och matteprovet gick skapligt bra! Hoppade bara över 3 frågor, och kände mig ganska säker på dom flesta jag svarade på. 

Mamma har ju kommit hit också för att hjälpa mig städa ur lägenheten. Hennes arrival var lite komisk dock! 
Det började med att hon kom till skolan, också gick jag ut med min nyckel till henne. Efter några minuter fick jag ett sms där det stod: "Nu har jag backat fast inne på gården. Behöver nån som skjuter loss mej. Sebben är inte ledig på nå vis?" Så då ringde jag Sebastian som lyckligtvis hade lunch, så han och hans kompis Anton åkte ner och butta loss mamma från en snödriva. (Inte mamma såklart, men bilen :P)

När jag slutat kom hon och hämta mig och Klara. Först hämtade vi nyckeln till elevhemmet, och sen åkte vi till dollar och fixa lite grejer jag behövde. Skjutsade sedan upp Klara till skolan igen föratt hon skulle fråga mattelärarn och vårat resultat, men han var visst spårlöst försvunnen :O Så nu måste vi överleva helgen i ovisshet ändå, det som vi ville undvika.. :(
Sen började alltså urstädningen. Det blir bara tommare och tommare! Jättesorgligt tycker jag. Jag skulle helst bara ville flytta rakt in i en mysig liten etta! Men istället får jag klara mej med ett trångt litet äckligt rum på elevhemmet några månader.. Tur jag har ett hus i Föne som jag kan bo lite halvt i också <3

Vi åkte med 2 stora väskor, och en stor rustapåse full med kläder till elevhemmet. Hade också en stor Claes-Ohlssonpåse med massa jox i, innehöll och kläder, jag har mycket kläder. Väl på elevhemmet flyttade vi skrivbordet och sängen m.m. till förrådet, jag ska ha mina grejer! Pax. Efter det åkte vi och åt på Michells. Min pizza var jäääättegod!  Och nu är vi hemma igen. Mamma städar, och jag bloggar.
Nu säger mamma att det är viktigare att städa än att blogga. Nån som föddes ur fel hål? Nej fy, jag skoja. Men det där har hon då fått om bakfoten tycker jag! 

Nåt som är värt att nämna! Jag körde bilen hela tiden idag, så nu har jag kört i Ljusdal också! Det fulaste var när jag åkte i rondellen, och mamma trodde att jag skulle åka ett helt varv av nån anledning, så hon sa nått om att jag kunde köra förbi en som stod framför mig påväg ut på samma väg som jag skulle ut. Aningen förvirrad jag blev?! Jao skapligt. Man lyssnar ju på morsan liksom, så det blev ett helt varv ändå, så kul. 

Nu ska vi ta en paus och titta på Gladiatorerna och drick te! Vi hörs!

Please don't tear this apart

Kategori: Allmänt

Godmorgon får man väl ta och säga! Nejdå, skoja. 
15:41 är klockan, och jag har just kommit hem från skolan. Sebastian kommer snart, men han är så förvirrad så vette friden om han kommer hitta hit eller inte. Han skulle sluta 4, och jag skulle sluta 4, det var ju perfekt. Men han slutade tydligen tidigare så han gick hem till mej för att han trodde jag var hemma, fast jag skulle sluta 4? Sa ju det, förvirrad.
Han gick till sin farbror och vänta tills jag skulle komma hem, och nu när jag kommit hem, så ska han dricka kaffe också innan han kommer. Tur att han är så gosig, annars hade jag skällt ut han för hans konstiga fasoner.

Ca 1,5h kvar tills jag ska bege mig iväg på teorilektion, så jag borde sätta mig och göra klart kapitlet nu. Blev lite svårt att hinna med att läsa 35 sidor, svara på 27 frågor, laga mat och hantera massa tvätt på ca 3-4h igår. Blev t.o.m så att jag somna med körkortsböckerna bredvid mig i sängen. Sovsällskap som sovsällskap, man ska väl inte klaga?

Slutade dagen idag med sångredovisning, gick inte bra. Sjöng inte nån av mina 2 låtar som jag sjungit dom förut, haha. Hitta på nåt eget idag av nån anledning, skumt. Men höjdpunkten idag var iallafall munken jag och Klara köpte innan sånglektionen. Den satt fint <3

Här kommer iallafall en bild på vår himmelska pannkakstårta vi gjorde i tisdags:

Första kvällen innan 10 på länge

Kategori: Allmänt

Första kvällen jag lägger mig innan 22.00 på länge nu alltså! Känns skönt att få sova lite! 


Nu kanske ni undrar vad dom här bilderna föreställer? Jo det här än en metod jag provar att få håret lockigt. Vet inte på hur många olika sätt jag har flätat och joxat, men såhär har jag aldrig testat. Och det är också ett sätt att hålla kvar mittbenan tills imorrn. Skulle jag sova vanligt så skulle benan vara helt återställd till sitt vanliga läge igen.
Men om jag kommer till skolan imorrn med rakt hår och snebena, så vet ni att den här metoden inte fungera. Och det beror troligen på att jag är arg för att vågorna är jättesmå, som dom alltid blir eftersom jag har så tunt hår. Inte så kul tycker jag faktiskt! 
 

All you gotta do is smile

Kategori: Allmänt

 Nu har jag just slängt in mina gardiner m.m i tvättmaskinen. Resten av min kväll ska bestå av körkortsteori! 

Dagen i kort:
- Har äntligen fått min talan igenom på musikproduktionen, så nu ska grabbarna få lära in lite Paramore! 
- Jag fattar noll av C och A uppgifterna på matten.. Förhoppningsvis kan jag tillräckligt mycket av E-nivån för att klara provet.
- Soppan idag såg ganska god ut. Men när jag tog en tugga så smaka det nästan bara dill! Värsta upplevelsen på länge.. Jag som hatar dill.
- Tänkte få lite klarhet i matte-uppgifterna med hjälp av min älskling Lars. Men det blev inte så mycket Lars.. Det kom en Anders istället och tänkte hjälpa oss men han räknade bara fel, så vi lärde oss inte så mycket ändå.. haha. 
- Sceniskan börjar iallafall få lite flyt nu. Men ytterst lite.. Kul att vi har 5 lektioner kvar innan premiären, haha. 
- Och nu var vi framme vid tvätten!

Har mestadels varit trött och less idag.. Fick väl ca 5-6h sömn, och sen massa bajs-Svenska och shit på det. Blivit kallad ful av min pojkvän också, trevligt (han gillar inte mittbenor). Men gull-Julia tyckte iallafall att jag var jättefin och passade jättebra i mittbena, så hon får ett fett plus av mig :)


Men vilken dag!

Kategori: Allmänt

Med pyjamasbyxorna på kan jag äntligen slappna av lite granna den här otroligt hektiska dagen! 
Men än är dagen inte över än. Nu är det monopol som står på schemat resten av kvällen! Och en sjuk massa diskning. 

Dagen började iallafall som vanligt, med skola. Eller, innan det: Vaknade med huvet i fotändan. Hade varit jätteförvirrande om jag inte lagt mig så igårkväll.. 
Ensamble - Bollsporter på idrotten - Historia (körkortstester för min del). Efter skolan så skulle jag, Klara och Stina ha extra teaterrep med Ronny, men jag kunde inte komma på engång eftersom att jag skulle ha min allra första körlektion! 
Gick sådär.. Visste ju såklart att det skulle gå mycket sämre än när jag kör hemma, eftersom att jag inte är van bilen eller nånting + nervositet. Men helt ute och cykla var jag ju inte. Micke sa att det märktes att jag har kört mycket (dom jag dock inte har gjort, haha).

Efter det körde jag trafikskolebilen upp till skolan, och bestämde att vi ska kolla upp uppkörningstider på torsdag!   Låter som att jag ska få körkort snart, men jag fyller ju inte år förrns Juli.. :P Men vi bestämde att så fort man ser vilka tider det finns i Juli så ska vi norpa en så tidigt som möjligt! Känns bra :) Ska också boka fler lektioner då.

Ronny, mina damer och herrar, han babblar och babblar som en orkan ungefär. Så ni vet. Vi var klar med repet vid halv 8, och då lifta jag och Klara med Ronny hem till mej där vi skulle laga oss en pannkakstårta, spela monopol, och sen ska Klara sova här. Vi kom till min lägenhet, och på vägen upp i trappan kom Klara på att vi glömde grädden och hallonen i kylen på skolan.. Då ringde vi vårt körsbär så fick han komma och hämta oss och skjutsa oss till skolan, och sen skjutsa hem oss igen. Så kul för han!

Men nu har vi iallafall både gjort pannkakstårtan och käkat upp den! God blev den. Chokladsåsen jag gjorde blev himmelsk! Jag är sjukt trött. Men vi ska spela en match Monopol innan vi lägger oss, för det har vi planerat länge! Sådeså.

Flashback 18/2-12

Kategori: Allmänt

Kollade runt på mina kategorier och kom på att jag har ju en "Flashback"-kategori! Så då klicka jag mig bakåt till den 18 december 2012, och det visade sig att jag skrev hela 4 inlägg den dagen. Nu tänker jag lägga ut 3 av dom (2 är jättekort så det är chill. Läs, jag skrev mycket roligare då än nu, har tappat förmågan tror jag)

Tror att rubrikerna är länkar till inläggen också, fy vad coolt! 


I miss my ciss!

Hade en aschill skoldag också! Praktiskt taget bara 2 lektioner. Först så snodde vår svenska lärare både Gehörslektionen och Mattelektionen, så det enda vi gjorde på förmiddan var att kolla på film. "Strandvaskaren". Riktigt bra faktiskt om du frågar mig. Men nog skrek man till ett antal gånger allt! :p Sen när filmen var slut fick vi tidig lunch. Sen idrott (volleyboll :D). Sen försvann alla människor utom 4, så det blev inte så mycket av samhällelektionen. Fick väl gå efter ca en kvart, så den lektionen räknas inte :) Jag har älskat den här dagen.

Fick också några väldigt goda nyheter från min underbara vän Cecilia. Fast också dåliga nyheter. Dom dåliga är att hon fortfarande mår skit. Hon blir inge bättre, och ingen vet varför, inte jag iallafall. Men dom bra nyheterna är att hon har lovat att komma på söndag, hur hon är mår! :D Det gör mig riktigt lycklig.
Jag saknar människan som en tok. Det är orealistiskt hur mycket jag saknar att busa runt med min egen lilla fästmö hela dagarna. Hoppas hon kommer, blir frisk, och stannar för gott <3

Detta kan va den ocharmigaste bilden i världen. Men jag tycker att det är värt att lägga ut den ändå. För alla vet ju hur snygg vi är egentligen! Eller? Fulare personer får man leta efter ;D




i'm driving one of your cars

Fattar ni vilken köttig godispåse jag sitter och äter ur? gött :) Massa choklad till frukost, pannkaka på det, och nu är man mättare än aldrig förr. Mätt på massa skit! Det kallas ont i magen de ;)

Jag ska ut och köra bil snart. Jag ska tvinga pappa. Jag måste köra bil idag, annars blir jag arg och grinar hela kvällen. Lovar. Borde nog vänta lite tills godiset har lagt sig lite, annars kan de nog hända grejer :p Snart ska jag gå och tvinga ut han.. nu ska jag gå och tvinga ut han. Hejdå

"I am the fire burning desperately
But you're controlling me
Release me"


She moves in her own way

Antingen så kan man välja om man vill kolla på melodifestivalen eller gladiatorerna. Eller så kan man göra som mamma och pappa och inte titta, men spela in och kolla på dom nu. Och antingen så kan man köpa en godispåse och äta upp den. Eller så kan man köpa en jättetjock en som räcker hela helgen. Men det resultatet blir att jag går runt och har ont i magen hela helgen också.Allt har sina nackdelar.

En till fundering.. Det finns ju drottningsylt, och prinskorv, och princesstårta. Men det finns inge mat till kungen! Det enda han får är kungsörn.. och det är ju ett djur, ingen mat. Stackarn. 

Mer har jag. Men det orkar inte ni. Min hjärna har en tendens att spåra. Den kanske ska ta å sova. Ska ju upp tidigt imorrn och äntligen komma iväg på lite angling!



Mycket bil i helgen jao

Kategori: Allmänt

Bloggtorka var det här ja! 
Vet inte riktigt varför jag har varit dålig på att blogga den här gången. Det har helt enkelt inte fallit mig in att skriva in lösenordet och börja skriva. Kan inte skylla på att jag inte haft nått att skriva den här gången, för det har jag verkligen haft.

Vi kan väl ta det lite snabbt, och börja med Lördan.
Började dagen med innebandy. Lika svettigt och jobbigt som vanligt, men också lika kul och skönt! Tog med mig 2 jättefina blåmärken på benet också. Som det ska vara alltså.
Efter innebandyn gick jag och duschade hos farmor och farfar. Det skulle va nån innebandyturnering på hallen, så vårat omklädningsrum var upptaget av små Ljusdalspojkar. Lat som jag är så orka jag inte sätta på mig byxorna, så jag gick till farmor och farfar i shorts. Fick lite blickar av bilarna som åkte förbi.
På kvällen var det bowling som gällde. Jag vann på min bana (som vanligt alltså ;)), Och min gulliga Paul förlora mot småflickorna vi spela med, meheheh ;) 
Efter det hände jag med mina fina Edsbyvänner för en gångs skull! Först snacka jag massa skit med Pauline, som alltid är lika trevligt. Ingen är lika accepterande av mina idéer och funderingar som hon, hon är lika sjuk i huvet som jag! Guld värt :) <3
Sen åkte jag, Jossan, Edith och Julia bil med Sanna och hennes nytagna körkort! Även fast jag satt där i mitten och inte hängde med allt i vad dom prata i, så är det alltid lika trevligt att hänga med dom. Det går ju alltid så långt emellan gångerna så man får nästan panik!
På söndagen hände det inte så mycket mer än att jag åkte hem till Ljusdal.

Stora pricken över i:t den här helgen är att jag kört jättemycket bil.
Och kört våran S80 för första gången också. Den är jättelätt att få motorstopp med, har t.o.m varit med då pappa har fått det med den. Men jag fick bara 2! Riktigt bra tyckte mamma och pappa, och t.o.m bror min.
På fredagkväll blev det mörkerkörning några vändor fram och tillbaka på byn. På lördan körde jag först S80n, sen bytte vi bil och åkte och hämta brorsan m. vänner som hade lanat. (Tänker inte berätta att jag nästan krocka litegrann, men det var chill. There's a first time for everything.)



Idag var det skola såklart. Och sen teorilektion. Snart måste vi laga mat här i lägenheten. Jag ska följa mitt nyårslöfte och käka lax, och tycka det är gott, nice. 
Vi hörs! Puss på er.

Det finns så sjukt mycket jag vill göra

Kategori: Allmänt

Sitter hemma i Edsbyn nu och är sjukt rastlös. Det finns så mycket jag vill göra! 
Jag vill teckna - Grejerna är i Ljusdal
Jag vill skriva musik - Har ingen inspiration
Det enda jag verkligen kan göra just nu är plugga, och det har jag verkligen ingen lust med.

Och sen är det också så mycket jag skulle vilja göra med livet. Brukar säga att jag inte kan komma på nånting jag vill göra med mitt liv. Men jag inser mer och mer att det inte är sant. Om man tänker efter så skulle jag kunna bli nästan vad som helst. Förutom sånna där saker man måste vara jättesmart för och sånt såklart. Men jag skulle nog kunna bli nästan vad som helst av sånt som är kreativt och praktiskt, för en sån människa är jag. Många har påstått under hela mitt liv att jag "kan allt". Självklart kan jag inte allt, men jag kan erkänna att jag kan mycket, vilket ger mig många alternativ. Jag är duktig på hår, jag är duktig på massage, jag är duktig på att sy och jag är duktig på musik. Jag brukar vara duktig på det mesta som har med handarbete och kreativitet att göra. Så varför inte ta användning av det? Jag må inte ha den bästa hjärnan, men jag kan annat! 

Grejen med mig är att jag pendlar från dag till dag med vad jag vill göra. Igår när jag masserade Sebastian så kände jag verkligen hur mycket jag tycker om det och satt och tänkte på att jag skulle kunna gå nån sån där hälso-coach-utbildning eller liknande.
Men idag, då ligger min önskan på musiken.
Min kompis Petra (<--länk till hennes blogg) som går i min klass, har kommit så långt med sin musik nu. Hon skriver massa eget, har spelningar lite nu och då, hon är med i Live Karusellen, hon är med i "Systrarna" som är ett projekt unga singer-songwriter tjejer. Hon har kommit så himla långt och är så engagerad!
Jag skulle också villa ha den ambitionen och verkligen komma nån vart. Men nu är det ju så att jag har inte skrivit klart en låt sen jag var 13 år. Försöker ibland, men är inte tillräckligt amitiös helt enkelt, jag ger alltid upp innan jag får en hel låt klar. Vet inte hur många låtar jag har en vers och en refräng på. Och har glömt bort dubbelt så många för att jag inte skriver ner. Det enda jag vet med detta är att om jag nångång kommer lyckas, så har jag en lång väg att gå, och frågan är om jag nånsin kommer vara så engagerad som man måste vara.



Det här inlägget springer visst iväg. Därför slutar jag för denna gång, men just nu känns det som att det kommer bli fler sånna här inlägg framöver. Har så mycket tankar jag skulle behöva få ut. Men jag vet ju att ni inte orkar läsa längre än såhär i taget. Så nu blire en liten paus från mina framtidsdrömmar. Tjo på er. 

Sjukdag å ju

Kategori: Allmänt

Jag blev hemma från skolan idag förresten. Hade så sjukt ont i huvet inatt, så jag kunde inte sova förrns 3-4 tiden. När jag vaknade hade jag fortfarande huvudvärk och hade sovit dåligt 3-4h, så det kändes inte lockande att kliva upp och gå till skolan. Sjukanmälde mig och somna om.

Några timmar och några tabletter senare så kände mådde jag tillräckligt för att följa med Sebastian på vår sedan länge planerade alla-hjärtans-dag-kina-lunch på Gui Lin (som jag just lärt mig att det heter). När jag kom hem så fixade jag ordning med lite ljus och så inför myskvällen, och sen proppa jag i mig ett gäng tabletter till och drog iväg på sånglektion. Har inte haft det på 3 veckor, så det kändes värt att gå. Också sjöng jag som en Gud också! Sjukt bra gick det. Hoppas jag sjunger lika bra på gemensamma sångredovisningen nästa vecka.

Sömn är det enda som är kvar av den här dagen. Annars är den helt fullbordad! Bästa dan på länge. King. Jag älskar kärlek :) Puss på er, puss på alla hjärtans dag :)

En riktigt mysig kväll

Kategori: Allmänt

Medans alla singlar lider av ensamhet så är jag mitt uppe i en jättemysig alla hjärtans dag kväll. Sen jag och Sebastian kom hem från skolan så har vi ätit min vackra kladdkaka, gett varandra små "alla hjärtans dag presenter" och gosat en massa. 
Jag har även invigt mitt massageljus som jag fick av svärmor i somras när jag fyllde år. Förstår inte varför jag inte fått för mig att använda den innan, jag som älskar att massera, och det är ju mycket roligare och härligare när man bara glider över ryggen och kan klämma och ha sig hur som helst utan att det blir strävt och "nypigt". Så himla härligt. Nått jag lätt skulle kunna göra till vardags! Kanske ska börja ta betalt ;)

Nu har vi parkerat oss med varsin dator, jag med facebook, bloggar och klädsidor, och Sebastian med youtube och tradera. Som det brukar vara alltså! Snart ska vi laga middag, haha. Lite sent påtänkt kanske. Men vi har ju käkat så mycket kladdkaka, också har vi snitzlar i kylen som inte känner för att ruttna. 

Fin ring jag fick av älsklingen. Puss på han <3

Glad alla hjärtans dag!

Kategori: Allmänt

Såhär firar jag alla hjärtans dag:

Multi-tasking

Kategori: Allmänt

Kom hem från skolan och slängde direkt in tvätt i masking och började laga mat och baka kladdkaka samtidigt. Multi tasking på hög nivå alltså. Och Sebastian har ätit snabbmakaroner för andra gången sen mellanstadiet. Coolt de å. 
Orkar inte skriva så mycket just nu, känner en stark instängdhet som växer i mitt huvud, känns lite som det ska explodera snart, så har inte så mycket ork till att sitta här och trycka på en massa knappar. 

Det får räcka med att jag skriver att skoldagen har varit helt stört lång. Känns skapligt drygt ibland att vara på skolan 9-10 timmar i sträck varje onsdag. Fotade med musikproduktions-bandet imorse. Märktes väl att jag var den enda som var van att stå framför en kamera :P 

Imorrn är det alla hjärtans dag, som jag inte tror att nån har missat. Eller som dom säger på min skola: "Snälldagen". Det är väl nått för att alla ensamma singlar inte ska må så dåligt. Dagen till ära kommer jag ha min röda kavaj. Och om man är snäll får man gratis snällbollar! Det ser jag mest fram emot iaf.
Och sen ska jag, Petra och Joen framföra våra uppfinningar och hoppas på att få patent för alla 8!! Dom som jag kom på är lätt bäst, och vilka det är kommer klassen märka direkt, lika som man märkte direkt vilka Klara hade gjort, haha. 

Nu kanske ni undrar hur jag örska skriva så mycket ändå? Det beror på att dethär inlägget har tagit mig ca 3h att skriva. Jag har t.o.m sovit en del mellan, skönt. Men nu ger jag upp. Godnatt! 

5af659cc3ec76c852e97108cafb0486e.960x.nopad_large

The chaos that controlled my mind

Kategori: Allmänt

Tisdagen också avklarad! Går bra det här med att ta sig genom livet alltså. Har överlevt alla dagar hittills! 

Började dagen med att få en ny låt på ensamblen. En som jag kan helt utan till, så det blev inte så mycket "plugg" för mig på den lektionen. Denna låt fick vi: Maroon 5 – This Love.
På lunchen skapade vi den fina semmelburgaren jag berättade om tidigare, riktigt mumsig ser den ut att vara! Inte.

Idrotten var definitivt den stora pricken över i:t idag. Ena halvan åkte skidor, men min halva hade egenträning. Så jag och Johan tog oss ett väldigt intensivt boxningspass! Jag räknade ut att jag slog minst 1000 slag, plus att vi körde lite mag och rygg-övningar lite nu och då. Blev så slutkörd i armarna så jag skakade när jag höll i en penna och skulle skriva direkt efteråt. Har jag inte träningsvärk imorrn så har jag bestämt att jag ska straffa mig själv med ett riktigt hårt straff som är för brutalt för att skriva här, så vi hoppas på träningsvärk! Det vore konstigt annars. 

Sen jag kom hem har vi ätit våra hemmagjorda köttbullar och har just varit till coop och postat byxor och köpt glass! Ikväll är det chokladmilkshake som gäller. Mums!

Såhär fina var vi idag :):

En flätbulle

Kategori: Jag leker kreativ

Provade på en av frisyrerna jag la upp för nån dag sen på Klara idag, men hon hade tyvärr lite kort hår.. Men ganska bra gjort för första gången tycker jag :)
Ser ni hur sjukt tjockt hår kvinnan har?! Sick.

Den jag tänkte efterlikna:

Jag ska prova den på Petra nån annan dag, hon har längre hår :)

Fettisdag

Kategori: Humor och oseriösheter

Här, mina vänner, finner ni ett litet tips så hur man gör en jättegod semmelburgare! A la Klara och mig.
Man börjar med att äta upp locket och grädden på semlor, men inte all grädde! Sen lägger man på några gurkskivor.


Lite sallad, en mosad potatis med skal på och lite ketchup behövs också. Sen är det bara att häva på locket! 

Ni ser väl hur gott det ser ut? Smakar nog ungefär som ni tänker er, men det är ingen som har smakat :)

Nu är det måndag

Kategori: Allmänt

Tjenis! 
Veckans måndag avklarad då alltså. Skönt. Den har spenderats på skolan såklart, som vanligt.
Började med att våra klassföreståndare aldrig kom till klassrådet. Sen fullbordade jag, Klara, Julia och Tea våran egenskrivna låt på engelskan, la dit lite gulliga ooh-anden och badambadam så nu är den komplett! Bara fullständig inlärning och lite stämmor kvar så är den helt färdig sen. 
På matten hände det inte så mycket mer än att jag och Klara häftade i mitt hår. Jag lovar att vi faktiskt vill lära oss, men att vi tänker göra det på vårt eget sätt, alltså med Lars, inte Kent.
På gehörsläran fick jag det klart för mig att jag definitivt är sopran, kan t.o.m ta ett antal högre toner än sopraners högsta ton är. Men då kommer jag ju inte riktigt ner så lågt som alt-intervallet är, så det finns ju både plus och minus.
På musikproduktionen mixade vi klart våran låt, och vår nya uppgift blev att komma överenst om en fartig eller lugn låt, och göra om den till tvärtom. Spännande.
Inte ofta jag drar igenom varje lektion i ett inlägg inte! Fy vad tråkigt det skulle bli i längden.. :P

Sen jag kom hem från skolan har jag fått mat av min pojk, postat byxor han sålt, köpt juice och haft teorilektion. Där bokade jag också min första körlektion som äger rum nästa vecka! Det är spännande.

Idag har vi alltså häftat håret och varit allmänt knasiga.
Ciao.

 

Beautiful

Kategori: Allmänt

2 frisyrer som jag ska testa på Klara nån gång :)

Skapligt snopet

Kategori: Allmänt

Dagens snopnaste ögonblick var definitivt när jag och Sebastian gick in på hans rum och märkte att något hängde ner över sängen. Det visade sig vara gitarrstallet som hade släppt från gitarren han har på en hylla över sängen, haha. Udda.



Fortsatte eftermiddan med att han cutta mig i handen. Väldigt trevligt gjort tycker jag.


Men gullungen är så gangsta i min mössa så jag förlåter han.



Bloglovin

Kategori: Allmänt

Jag följer de bloggar jag läser bloggar på Bloglovin'.

Gör det du också! På så sätt blir det mycket enklare att hålla koll på vilka bloggar som har uppdaterat. Och framförallt så missar du inga av mina inlägg ;)

Klicka på bilden här så kommer du direkt till sidan och kan börja följa mig. Det finns också en knapp till vänster under "sök":

Follow on Bloglovin

Rakt eller lockigt?

Kategori: Allmänt

Gör som jag har gjort förut, och härmar Klara med ett inlägg.

Så vad tycker ni? Rakt eller lockigt?


VS
 

Anti-stress jao

Kategori: Allmänt

Jag har hunnit med träning, och nu sitter jag med ansiktsmast på, bara duschen kvar! 
Känns bra att ha en anti-stress mask när jag vet att Sebastian kan komma vilken sekund som helst, och om jag inte är klar då så påstår han att han tänker åka utan mig. Och jag ska hinna duscha också. Det kallar jag lite stress faktiskt.

Borde nog slänga mig in i duschen så snabbt som möjligt nu så jag inte blir utan mat ikväll. Hörs! 

Shortie updatie

Kategori: Allmänt


Detta, mina vänner, är min frukost.
Ber så mycket om ursäkt föratt jag har varit typ sämre än nånsin på att blogga dom senaste dagarna, men varje gång jag har tänkt börja skriva så har inte haft nånting att skriva om.
Och det har jag inte nu heller. Bara lite.

T.ex att Sebastian är och hjälper sin syster att flytta, så jag är alone in my apartment. Har tänkt att jag ska träna lite, göra ansiktsmask och duscha. Men frågan är om jag hinner allt. Kanske får åka hem till Sebastian  och käka svettig och med ansiktsmask i facet, Who knows?


ni läre ju stretcha nacken ni å

Kategori:

Säger godnatt med några snea bilder. Ni får se det som gratis nackstretching!









Bilder på mig och Julia

Kategori: Foto

Hejsan! 
Nu har jag fått tag i lite bilder från fotningen av mig och Julia minsann! Här kommer några:
(Och bara så alla vet, kläderna och frisyrerna är helt Klaras påhitt.. :P)


 

Dags för körskola!

Kategori: Allmänt

Hejsan svejsan! 
Idag skriver jag centrerat även fast jag inte skriver på mobilen, bara föratt jag vill. 
Fick en ny låt på Ensamblen idag, asweird, men Hasse sa iallafall att jag sjöng den jättefint. Det blev jag ganska förvånad över, för det var lite svårt att fatta hur den verkligen gick efter inte allt för många minuter av att lära in den. (Spotifylänk: Marvin Gaye – Whats Going On)
Efter lunch så hade vi kondition på idrotten, så vi kuta runt i en hinderbana hela lektionen och stannade och tog pulsen lite då och det. Blev ganska svettigt faktiskt! På nått mysteriskt vis så blir jag alltid sugen på apelsin/clementin efter gympan. Så som vanligt, så köpte jag en apelsin efteråt.
Sen hade vi bara en föreläsning om invandring innan vi slutade. Min klass och Sebastians klass, what are the odds?

I övriga livet har det faktiskt också hänt ganska mycket idag! Mamma ringde och fixade trafikskola till mig, och jag ska börja med teorilektioner redan på torsdag. Och jag har ringt och fixat rum på elevhemmet där jag är tvungen att bosätta mig de sista 3 månaderna i skolan. Det enda positiva med den flytten är att när mamma kommer och ska hjälpa mig städa ur så ska jag få övningsköra i Ljusdal. Kul att köra i lite nya miljöer :)

Bilderna från studion igår har jag inte fått av Klara än, men ska lägga ut några här så fort jag får dom. Men jag har en bild som vi tog efteråt, när jag tagit av mig hippiekläderna och satt på mig min klänning igen. Känner mig ganska cool:

Du är så söt så

Kategori: Allmänt

Är i lägenheten den här veckan också, men som tur är så är jag inte här ensam :) 
Tänk att jag har sån pli på pöjken att han står och diskar nu! Det funkar visst alltid att hota med blixtnedslag i hans skorsten. Tänk att han verkligen tror att jag kan styra sånt.. Schh, berätta inte för han att jag inte kan! Detta är användbart..

Trött och slö hela dagen har jag varit. Förutom på sista lektionen, då jag och Julia poserade framför Klaras kamera i fotostudion, iklädd färgglada, konstiga kläder. Hippiband på julia och en hög, sne 80-tals hästsvans på mig. Också snodde vi en röd soffa från Samhälle som vi hoppade runt på. Spännande att se vad det blev för resultat! 


Tur vi är gó på varann :)

quote from the notebook

Kategori:



8 månader, 2/2 -13

Kategori:

I just want to see you
When youre all alone
I just want to catch you if I can
I just want to be there
When the morning light explodes
On your face it radiates
I cant escape
I love you till the end

I just want to tell you nothing
You dont want to hear
All I want is for you to say
Why dont you just take me
Where Ive never been before
I know you want to hear me
Catch my breath
I love you till the end

I just want to be there
When were caught in the rain
I just want to see you laugh not cry
I just want to feel you
When the night puts on its cloak
Im lost for words dont tell me
All I can say
I love you till the end




I love you till the end <3

Trött som få

Kategori: Allmänt

Slänger iväg ett snabbt inlägg innan jag lägger mig.
 
Är verkligen trött som en gnu i denna stund, men allt jag kan tänka på är allt jag måste komma ihåg att ta med imorrn! Kommer inte ens ihåg det nu, så jag kommer antagligen ligga i sängen och fundera över det ett tag innan jag kan somna. 

Kvällen har spenderats med 2 av mina gosiga vänner, Estelle och Pauline. Vi har kollar på melodifestivalen (eller spela quizkampen för min den), tittar på PS. I Love You (alltså gråtit för min del, som alltid när jag ser den filmen) också har vi ätit muffins! Och såklart snackat massa joll. Mysig kväll :)

Det jag alltså ska lyckats få med mig imorrn - som jag kan komma på just nu - är mina ritgrejer, ett par shorts jag sålt, Sebastians alla <3-dag-present, kläder till Klaras fotoprojekt som jag ska modella på.. Och det är just det här. Känns som att det är 100 saker till, men jag kommer inte på vad! Aja, ska iallafall packa ihop det jag kommer på nu innan jag lägger mig, så får vi se imorgon om det blir nå mer eller inte. Fy vad spännande.

Nu vill jag ha vår alltså!

Fredagen i bilder

Kategori: Allmänt

DAGEN:



KVÄLLEN:


 

 

Puckat läge

Kategori:

Sååå... Min tanke var att jag skulle spendera timmar med datorn denna kväll och redigera bilder från kvällen och berätta om hur sjukt kul jag, Klara och Stina har haft. Men det blev visst lite komplikationer nånstans efter vägen, så det blev inte riktigt så. Det blev såhär:

När vi gick in på bowlingen så tog klara med sig sin väska in till banorna, och eftersom jag lämnade min jacka på hängarna så la jag nycklarna och plånboken i hennes väska. När vi var klar så fick jag tillbaks plånboken, men glömde totalt bort nycklarna.
Detta märkte jag när jag klev av bussen i Ljusdal, så det var bara att ringa Sebastian så han fick kliva upp ur sängen och åka och hämta mig. Stackars pojk.
Det är iallafall tur att jag inte har nånting i lägenheten som ska med till Edsbyn.

Om hur trevligt vi hade det får ni höra imorrn, och bilderna kommer då också. Kan iallafall säga att jag vann bowlingen.